Takagi en Sablikova strijden om wereldtitel allround

Miho Takagi wk allround 2019
Miho Takagi

Miho Takagi gaat na de eerste dag aan de leiding van het WK Allround in Calgary. De Japanse titelverdedigster won met overmacht de 500 meter in 37’22 en wist op de 3000 meter met 4.00’17 haar voorsprong in het klassement te behouden.

Grootste bedreiging voor Takagi is veterane Martina Sáblíková die zaterdag met een wereldrecord de 3000 meter won in de Olympic Oval. De Tjechische scherpte het 13 jaar oude record van Cindy Klassen met 3 honderdsten aan tot 3.53’31. Daarmee maakte ze een ongelofelijke sprong in het tussenklassement, van de dertiende naar de tweede plaats.

Sáblíková heeft zondag een achterstand van 2,88 seconden op Takagi op de 1500 meter. Met de 5000 meter nog voor de boeg is de strijd om de wereldtitel nog niet gestreden.

 

Antoinette de Jong is na twee afstanden de beste Nederlandse in het klassement. Ze staat derde op 2,95 seconden van Miho Takagi. De Jong reed een prima 3000 meter, ze noteerde de tweede tijd in 3.58’25. Op de 500 meter werd ze derde in 38’52: een persoonlijk record. Haar kans op de wereldtitel lijkt echter verkeken. Het brons zit er nog wel in.

Ireen Wust kon het zaterdag niet waarmaken in Calgary. Op de 500 meter wist ze de schade nog beperkt te houden, ondanks een lastige wissel in haar race tegen Takagi. Op de 3000 kwam Wust niet verder dan de zesde tijd in 3.59’79. Na de eerste dag is ze vierde in het tussenklassement en kijkt ze tegen een achterstand van 3,54 seconden aan op de 1500 meter.

Carlijn Achtereekte staat vijfde na de eerste dag. Op de 500 meter reed ze een persoonlijk record: 39’25. De 3000 meter werkte ze af in 3.58’70.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s