Goud dames NL Team Sprint Nagano

Een hele mooie overwinning voor de Nederlandse dames op de Team Sprint bij de wereldbekerwedstrijden in Japan. In de ‘nieuwe’ samenstelling reden Sanneke de Neeling, Michelle de Jong en Dione Voskamp naar het goud. Met 1.28’05 bleef Team NL Rusland in een directe confrontatie voor. Japan won het brons in eigen huis in Nagano.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint dames.

Bij de mannen ging de overwinning overtuigend naar Rusland dankzij een supersnelle laatste ronde van Pavel Kulizhnikov. De winnende tijd: 1.20’13. De mannen van Team NL behaalden voor het eerst dit wereldbekerseizoen geen podiumplaats. Dai Dai Ntab, Hein Otterspeer, Lennart Velema noteerden de vijfde tijd in Nagano (1.21’49).

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint heren.

Op basis van de wereldbekeruitslagen op de Team Sprint hebben zowel de dames als de heren van Team NL zich met gemak geplaatst voor het WK Afstanden in Salt Lake City. Ze eindigden allebei bovenaan in het World Cup klassement!

Mass Start

Bij afwezigheid van Jorrit Bergsma en Arjen Stroetinga nam Harm Visser voor ons land de honneurs waar op de Mass Start in Japan. Hij plaatste zich voor de finale en ging in het begin van de wedstrijd brutaal mee aan kop. Visser kwam uiteindelijk als dertiende over de streep. De overwinning ging naar de Canadees Jordan Belchos die weg kon rijden en in de laatste ronden uit de greep van het peloton wist te blijven.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start heren.

Bij de vrouwen won de Canadese Ivanie Blondin de Mass Start. Irene Schouten en Melissa Wijfje zijn er niet bij in Japan. De Nederlandse vervangsters Elisa Dul en Marijke Groenewoud konden helaas geen indruk maken. Groenewoud kwam in de finale ten val.

Kik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s