Visser kampioene 3000 meter

Esmee Visser heeft zaterdag bij het NK Afstanden in Heerenveen ook de nationale titel op de 3000 meter aan haar palmares toegevoegd. Ze was al de regerend Europees kampioene op de 3 kilometer.

Om Irene Schouten voor te blijven moest Visser op het eind van haar race diep gaan om de laatste loodzware meters gecontroleerd af te leggen. Ze kwam over de streep in de winnende tijd van 4.01’28.

Marathonschaatster Schouten had enkele ritten daarvoor al een supersnelle 4.01’80 op de klok gezet. Daar beet iedereen, behalve Visser, zich op stuk.

Olympisch kampioene op de 3000 meter Carlijn Achtereekte bleef met 4.02’20 nipt Antoinette de Jong voor die in 4.02’23 vierde werd. Ireen Wüst eindigde met 4.02’65 op de vijfde plaats.

Esmee Visser, Irene Schouten en Carlijn Achtereekte hebben na dit weekend een startbewijs op zak voor het WK Afstanden in Salt Lake City op de 3000 meter. Dit trio mag ook van start gaan op het EK Afstanden half januari in Heerenveen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

WK Allround

Ireen Wüst en Antoinette de Jong hebben zich wel geplaatst voor het WK Allround in Hamar. Tijdens het NK Afstanden is namelijk ook een combinatieklassement opgemaakt over de 1500 en 3000 meter. De winnaar van het NK Allround (eind januari) gaat ook naar het WK in Noorwegen.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s