Kai Verbij wint 500 meter

Kai Verbij 500m wckt
Kai Verbij (Beeld NOS Livestream)

Kai Verbij heeft vrijdag bij het World Cup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen de 500 meter gewonnen. Verbij klopte Jan Smeekens letterlijk op de streep. In eerste instantie noteerden de sprinters beiden 35’03, later werd de tijd van Smeekens gecorrigeerd naar 35’04.

Kjeld Nuis leek in eerste instantie niet tevreden met zijn tijd van 35’19. Het bleek uiteindelijk toch de derde tijd en dus ruim voldoende om zich te kwalificeren voor de eerste wereldbekerwedstrijden op de 500 meter van dit seizoen.

El Classico

De broertjes Mulder flikten het ook dit keer weer om in de slotrit tegen elkaar (El Classico) exact dezelfde tijd te noteren van 35’22. Uiteindelijk trok Michel aan het langste eind met 35,22 (2). Zijn broer Ronald klokte 35’22 (5).

De Muldertjes hebben zich daarmee allebei net als Verbij, Smeekens en Nuis geplaatst voor de World Cup.

Dai Dai Ntab, de Nederlands kampioen sprint, maakte een valse start en was bij de tweede poging te laat weg. Een dure fout, zijn 35’28 was niet goed genoeg voor kwalificatie. Ook Hein Otterspeer gaat niet mee naar de eerste wereldbekerwedstrijden. Hij maakte een mispeer op de eerste 100 meter en werd met 35’42 achtste.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s