NL doet (nog) niet mee op 500m

podium tweede 500m heren obihiro
Podium 500 meter heren World Cup Obihiro

De Nederlandse sprinters doen (nog) niet mee op de 500 meter. Dat kunnen we concluderen na de eerste wereldbekerwedstrijden van dit nieuwe seizoen. Maar we kloppen op de deur .. Kai Verbij werd zaterdag vierde op de tweede 500 meter, Dai Dai Ntab vijfde.

De Rus Pavel Kulizhnikov was zaterdag de rapste met een tijd  van 34’61. Een baanrecord voor Obihiro èn de snelste tijd van het seizoen. De Japanner Ryohei Haga sprintte naar het zilver in 34’71, Olympisch kampioen Havard Lorentzen – die vrijdag de eerste 500 meter won – pakte het brons in 34’77.

Kai Verbij reed in Japan, het land waar zijn roots liggen, zoals gezegd naar de vierde plaats in 34’94. En Dai Dai Ntab eindigde – ondanks zijn zoveelste valse start – met 34’98 op de vijfde plaats. Er zit nog zoveel meer in als hij zijn zenuwen onder controle krijgt en een vlekkeloze race rijdt!

Michel Mulder vond zijn naam terug in de uitslag op de 13e plaats (35’24), Jan Smeekens eindigde als 15e (35’29) en Hein Otterspeer 19e (35’48).

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter heren.

Nao Kodaira actie obihiro
Nao Kodaira

Bij de dames was het net als vrijdag de Japanse Nao Kodaira die in eigen huis haar ongenaakbaarheid toonde. Met een baanrecord van 37’29 was ze te snel voor de Oostenrijkse Vanessa Herzog (37’67) en de Russische Olga Fatkulina 37’87

Jutta Leerdam noteerde de dertiende tijd: 38’68. Letitia de Jong werd 20e en laatste in de A-groep met 39’22.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames

Janine Smit wint in B-groep

In de B-groep deden de Nederlandse vrouwen het beter. Janine Smit mag volgende week haar opwachting maken in de A-groep door de winst op de tweede 500 meter. Femke Beuling werd tweede, Esmé Stollenga vijfde.

uitslag B-groep 500m Obihiro

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s