Patrick Roest ‘the man to beat’

podium 5000m heren obihiro

Met een vlijmscherp baanrecord van 6.13’01 heeft Patrick Roest zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Japan de 5000 meter gewonnen.

De wereldkampioen allround reed een mooie vlakke race met vele rondjes 29-laag, alleen op het eind liepen zijn rondetijden wat omhoog. Maar de opbouw bleek uitstekend want niemand kon in de buurt komen van de tijd van Roest.

In Nederland wisten we het al .. maar na deze eerste individuele wereldbekerzege is het ook internationaal een feit: Patrick Roest is op de middellange afstand de nieuwe standaard, hij is ‘the man to beat’. Afgelopen weekend in Obihiro heeft hij daarvoor nadrukkelijk zijn visitekaartje afgegeven. Jammer dat de mannen geen 3 kilometer rijden bij de World Cups 😉

De Rus Alexander Rumyantsev was meer dan 4,5 seconde langzamer dan Roest met 6.17’67. De 21-jarige Marcel Bosker schaatste verrassend naar het brons in 6.18’12.

Douwe de Vries werd achtste op de 5000 meter (6.24’83), Simon Schouten elfde (6.27’41)

Wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen had het duidelijk heel zwaar. De Canadese Nederlander kwam niet verder dan de dertiende plaats en 6.28’64.

Sven Kramer terug naar huis

Sven Kramer meldde zich zondagochtend af voor de 5 kilometer in Obihiro. Wegens aanhoudende rugklachten keert de Fries terug naar Nederland. Volgend weekend laat hij dus de wereldbekerwedstrijden in Tomakomai schieten. Kramer reed zaterdag nog wel de 1500 meter in Japan in de B-groep maar ook dat ging hem niet goed af.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s