Sven Kramer geeft rug even rust

Sven Kramer verklaring

Een verstandig besluit! Maar o zo zuur voor een schaatser van zijn kaliber. Sven Kramer heeft vanwege aanhoudende rugklachten besloten om voorlopig niet in actie te komen op het ijs.

De Olympisch kampioen meldde zich zondagochtend op het laatste moment af voor de 5000 meter bij de World Cup in Obihiro. Omdat Kramer zich niet fit voelde besloot hij eerder deze week al om de team pursuit te laten schieten. Zaterdag ging hij nog wel van start op de 1500 meter in de B-groep .. maar dat avontuur liep ook uit op een deceptie. Met zijn tijd van 1.48 was hij in de A-groep niet eens in de top 15 geëindigd.

Sven Kramer neemt voorlopig rust, zo zegt hij zelf in een persverklaring. Hij reist terug naar Nederland en laat de eerstkomende wereldbekerwedstrijden in Japan, Polen en Heerenveen aan zich voorbij gaan. Bij het NK Afstanden eind december in Heerenveen hoopt hij er weer bij te zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s