Goud voor Kulizhnikov en Herzog

podium 1000m heren obihiro
Podium 1000 meter heren World Cup Obihiro

Puur sprintgeweld op de vroege zondagochtend bij de wereldbekerwedstrijden in Japan! Met als glorieuze overwinnaars op de 1000 meter de Rus Pavel Kulizhnikov en de Oostenrijkse Vanessa Herzog.

Bij de mannen kon werkelijk niemand tippen aan de tijd van Kulizhnikov die met 1.07’85 een nieuw baanrecord in de boeken zette. Daarmee was hij ruim sneller dan Olympisch kampioen Kjeld Nuis die zondag met 1.08’39 wederom het nakijken had.

Thomas Krol schaatste met een knappe 1.08’62 naar het brons in Obihiro. Waar Nuis net als zaterdag nauwelijks blij kon zijn met het zilver was bij Krol de glimlach niet van zijn gezicht te krijgen .. En terecht!

Kai Verbij noteerde de vijfde tijd op de 1000 meter: 1.08’91. Hein Otterspeer kon met de dertiende plaats ook zondag niet mee met de besten. Hij werd dertiende met 1.09’93. Debutant Gijs Esders kwam tot 1.10’53, goed voor de zeventiende tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren

Dames

Bij de vrouwen kwam het sprintgeweld van de Oostenrijkse Vanessa Herzog die met een baanrecord van 1.14’56 de Japanse dames van het lijf hield. Miho Takagi schaatste naar het zilver in 1.14’82, Nao Kodaira won het brons in 1.14’84.

Ireen Wust was de beste Nederlandse, met 1.15’34 werd ze vijfde. Letitia de Jong eindigde op de negende plaats (1.16’23), Jutta Leerdam haalde de top tien (1.16’29), Antoinette de Jong viel daar net buiten op plaats elf (1.16’38). Joy Beune kon met 1.18’10 geen indruk maken. Ze werd negentiende.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s