Weidemann wint 3000 meter

podium 3000m dames tomakomai

Prachtig om te zien hoe een wereldbekerweekend op buitenijs nieuwe sterren aan het schaatsfirmament oplevert. De Canadese Isabelle Weidemann (Wie zegt u ..?) won verrassend de 3000 meter.

Weidemann (Onthou die naam..!) was met 4.10’18 bijna drie seconden sneller dan de nummer twee die we al wat langer kennen, Martina Sáblíková.

Eerlijk is eerlijk .. Weidemann kwam in het begin van de wedstrijd op het ijs. Toen stond er nog fors minder wind in Tomakomai .. ze had het dus wat makkelijker dan de rest. Maar toch .. een prestatie van formaat!

Doorgewinterd stayer Sáblíková noteerde 4.13’00, goed voor het zilver. De Italiaanse marathonrijdster Francesca Lollobrigida pakte het brons in 4.13’47.

Antoinette de Jong was de beste Nederlandse. Met 4.15’02 eindigde ze op de vijfde plaats. Ireen Wust werd zesde (4.16’53), Melissa Wijfje zevende (4.17’51) en Reina Anema negende (4.18’92).

Esmee Visser had het duidelijk zwaar op het buitenijs. In Obihiro reed ze vorige week glorieus naar de overwinning op de 3000 meter maar in Tomakomai was van vlinderen absoluut geen sprake. In weer en wind kwam ze met 4.19’62 niet verder dan de twaalfde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s