Team NL verspeelt wereldbeker

team pursuit tomaszow heren
Afbeelding ISU Skating Channel

Een zware dobber voor de mannen van Team NL vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Tomaszow Mazowiecki. Jorrit Bergsma, Simon Schouten en Kars Jansman kwamen op de Team Pursuit niet verder dan de achtste (!!) plaats in 3.53’67.

Japan won de laatste wereldbekerwedstrijd op de ploegenachtervolging in 3.47’50, voor Noorwegen (3.47’76) en Rusland (3.47’82).

Dankzij de tweede plaats in Polen stelde Olympisch kampioen Noorwegen ook de wereldbeker op de Team Pursuit veilig. Team NL verspeelde de voorsprong die tot nu toe was opgebouwd in deze wereldbekercyclus. ‘We’ duikelden van de eerste naar de vierde plaats in het eindklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit heren.

En hier voor het eindklassement.

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen slaagden er ook niet in om een podiumplaats te pakken op de Team Pursuit in Polen. Ireen Wust, Melissa Wijfje en Lotte van Beek kwamen tot de vierde tijd in 3.07’02.

Japan won overtuigend de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in 3.02’49. De World Cup ging daarmee ook naar .. u raadt het al: Japan dat alle drie de wereldbekerwedstrijden won dit seizoen. De Nederlandse dames eindigden op de vierde plaats in het eindklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit dames

En hier voor het eindklassement.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s