Kodaira en Kulizhnikov domineren 500 meter

Nao Kodaira 500m Heerenveen
Nao Kodaira – Beeld ISU Skating Channel

Twee namen domineren dit wereldbekerseizoen de 500 meter: Pavel Kulizhnikov bij de mannen en Nao Kodaira bij de vrouwen. Ook in Heerenveen was dat zaterdag niet anders ..

Dat de twee (nog) niet bovenaan in het wereldbekerklassement staan komt alleen maar omdat ze ervoor hebben gekozen om wedstrijden over te slaan. Als je er niet bent of niet van start gaat, kun je nou eenmaal niet winnen .. en dus ook geen punten scoren.

Bij de vrouwen knalde de Japanse Nao Kodaira naar een baanrecord in Thialf: Met 37’17 was ze te snel voor Vanessa Herzog (37’23) en Brittany Bowe (37’70).

Jutta Leerdam reed een persoonlijk record op de 500 meter: 38’18 was goed voor de elfde plaats. Janine Smit kwam met 38’47 niet verder dan de 17e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

In de B-groep ging de overwinning naar Letitia de Jong in 38’57. Antoinette de Jong reed de vijfde tijd in 39’13 en Ireen Wust werd twaalfde in 39’48.

Heren

Bij de mannen bleef Pavel Kulizhnikov met de winnende tijd van 34’94 Hasegawa, Murakami en Shinhama voor. U raadt het al: dat zijn Japanners.

Onze landgenoot Dai Dai Ntab komt steeds dichter in de buurt van de wereldtop. Met 34’69 reed hij in Thialf de vijfde tijd. Michel Mulder werd met 34’95 elfde.

Kai Verbij ging niet van start in Thialf vanwege liesklachten.

Ronald Mulder en Jan Smeekens gingen in Heerenveen van start in de B-groep van de 500 meter. Ze reden de tweede (35’14) en derde (35’19) tijd.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s