Ronald Mulder Nederlands kampioen 500 meter

Ronald Mulder 500m nk afstanden
Ronald Mulder (Beeld NOS)

Ronald Mulder heeft vrijdag bij het NK Afstanden in Heerenveen de 500 meter gewonnen. De sprinter noteerde in Thialf 34’60 en liet daarmee titelverdediger Dai Dai Ntab (34’72) en Jan Smeekens (34’88) achter zich.

Mulder moest het begin van het internationale schaatsseizoen grotendeels laten schieten omdat hij met een rugblessure en longontsteking te kampen kreeg. Maar hij is blijkbaar helemaal hersteld en verkeert nu in een uitstekende vorm. Het is de tweede keer dat Ronald Mulder de Nederlandse titel op de 500 meter in de wacht sleept.

De nummers 1 tot en met 3 (Mulder, Ntab en Smeekens) hebben zich met hun prestatie geplaatst voor de 500 meter tijdens voor het WK afstanden begin februari in Inzell.

Kjeld Nuis zette 34’91 op de klok. Goed voor de vierde plaats. Net niet goed genoeg voor een WK-ticket maar wel een prima uitgangspositie om zich te plaatsen voor het EK Sprint in Collalbo. Er wordt een klassement opgemaakt over de 500 en de 1000 meter die zondag wordt verreden. De beste drie van het klassement plaatsen zich voor het Europese sprintkampioenschap.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s