Roest verslaat Bergsma en Kramer

Patrick Roest 5 km nk afstanden
Patrick Roest (Beeld NOS)

Een prachtige titanenstrijd vrijdagavond in Heerenveen tussen Patrick Roest en Sven Kramer in de laatste rit van de 5000 meter. Met als glorieuze overwinnaar: Patrick Roest!

De wereldkampioen allround pakte in Thialf zijn eerste nationale titel op de 5 kilometer. Hij klokte als enige een tijd onder de 6.10: met 6.09’36 was Roest ruim 2,5 seconde sneller dan de nummer twee, Jorrit Bergsma die met 6.12’68 eerder al een zeer scherpe tijd had neergezet.

Sven Kramer gaf alles om Roest te verslaan. Hij kon lang mee blijven gaan met zijn jongere ploeggenoot maar moest in de laatste ronden het hoofd buigen. Uiteindelijk eindigde hij met 6.13’82 op de derde plaats. Goed genoeg om begin februari van start te mogen gaan op de 5 kilometer bij het WK Afstanden in Inzell. Net als Roest en Bergsma.

Douwe de Vries werd vierde in 6.16’69, Marcel Bosker vijfde in 6.18’56. Zij blijven daarmee in de strijd voor een ticket naar het EK Allround in Collalbo.

Aan de hand van een klassement over de 1500 en de 5000 meter wordt namelijk bepaald welke schaatsers half januari aan de start staan van het EK Allround in Italië. De beste drie rijders in dat klassement plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s