Kai Verbij leidt EK Sprint, Kjeld Nuis gediskwalificeerd

kai verbij 1000m collalbo
Kai Verbij (Beeld ISU Skating Channel)

Kai Verbij gaat na de eerste dag van het EK sprint in het Italiaanse Collalbo aan de leiding. Verbij won vrijdag zowel de 500 als de 1000 meter in Italië, terwijl Kjeld Nuis veruit de snelste tijd op de kilometer noteerde ..

Diskwalificatie Nuis

Met een waanzinnige 1.08’38 verpulverde de Olympisch kampioen het baanrecord van Shani Davis .. maar het drama was compleet in Collalbo. Want Nuis tikte in de bocht een blokje weg (regels zijn regels .. ) en werd gediskwalificeerd.

Kjeld Nuis probeerde na afloop de wedstrijdleiding nog op andere gedachten te brengen. Maar het mocht niet baten. Zijn supersnelle tijd gaat niet de geschiedenisboeken in.

Dat geldt wel voor het baanrecord van 1.08,97 van Kai Verbij waarmee hij de 1000 meter won. Een wereldrecord voor buitenbanen!

De Rus Victor Lobas eindigde als tweede (1.09’80) , De Noor Lorentzen werd derde (1.09’88). In het tussenklassement staat Lorentzen nu tweede achter Verbij. Op de derde plaats staat ook een Noor .. Henrik Fagerli Rukke.

Thomas Krol had ook geen beste eerste dag van het EK Sprint. Op de 500 meter werd hij twaalfde en op de 1000 meter kwam hij ten val …

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren EK Sprint 2019.

En dit is het tussenklassement EK Sprint 2019 heren na twee afstanden:

klassement heren ek sprint na twee afstanden

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s