Hein Otterspeer doet het weer ..

hein otterspeer nk sprint 2019 met vlag foto ellen
Hein Otterspeer (Foto © Ellen van den Berg)

Hein Otterspeer heeft zich zondag in Heerenveen voor de tweede keer in zijn carrière naar de nationale sprinttitel geknokt. In 2015 zette hij het Nederlands kampioenschap ook al op zijn naam.

De 30-jarige Otterspeer is tot zijn grote opluchting weer helemaal terug aan de nationale sprinttop na jarenlang blessureleed. Bevrijd van zijn rugproblemen kon hij afgelopen weekend in Thialf weer helemaal voluit gaan. Op zaterdag legde hij de basis voor de titel met een supersnelle 1000 meter in 1.08’05. Op zondag was een tweede tijd op de 500 meter en de winst op de 1000 meter genoeg om de titel in zijn zak te steken.

Dai Dai Ntab begon het toernooi zaterdag sterk met de winst op de 500 meter. Maar na de verpletterende 1000 meter van Otterspeer keerden de kansen volledig in Thialf. Ntab slaagde er op zondag niet in om veel dichter in de buurt te komen. Op de afsluitende 1000 meter leek hij de strijd al opgegeven te hebben. Hij noteerde 1.09’51, de zesde tijd.

Lennart Velema eindigde met een sterke 1000 meter op zondag (de tweede tijd achter Otterspeer) derde in eindklassement.

Michel Mulder kon niet mee doen om de grote prijzen in Heerenveen. Op zondag won hij nog wel de tweede 500 meter in een prima tijd van 34’62. Een opstekertje, al bleef hij kansloos voor de titel.

WK Sprint

Hein Otterspeer heeft met de overwinning op het NK Sprint het laatste startbewijs in the pocket voor het WK Sprint, eind februari in Heerenveen. Kai Verbij had zich eerder al geplaatst met de winst op het EK Sprint. Kjeld Nuis werd bij dat toernooi gediskwalificeerd maar hij kreeg een aanwijsplek van de KNSB.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 1000 meter.

BEKIJK HIER HET EINDKLASSEMENT HEREN NK SPRINT 2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s