Murashov en Herzog wereldkampioenen 500 meter

podium 500m heren inzell wk afstanden 2019

Verrassende wereldkampioenen vrijdag op de 500 meter bij het WK Afstanden in Inzell. Op de hoogste tredes van het podium stonden niet de gedoodverfde favorieten Kodaira en Kulizhnikov … maar Herzog en Murashov!

Bij de mannen was de Rus Ruslan Murashov met een baanrecord van 34’22 de snelste in de Max Aicher Arena. De Noor Havard Lorentzen schaatste met een persoonlijk record van 34’35 naar het zilver. Een tweede Rus Victor Mushtakov won het brons in 34’43.

Pavel Kulizhnikov maakte teveel missers op zijn 500 meter en werd slechts zevende (34’53). Daarmee was hij zelfs langzamer dan Ronald Mulder die met 34’50 een prima tijd neerzette, goed voor de zesde plaats. De 500 meter was van ongekend hoog niveau deze vrijdag in Inzell!

Dai Dai Ntab werd achtste in 34’55, titelverdediger Jan Smeekens (wereldkampioen 500 meter in 2017) eindigde in Inzell als elfde met 34’68.

Klik hier voor de volledige uitslag 500 meter heren

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar Vanessa Herzog die Nao Kodaira al het hele seizoen op de hielen zat. En in Inzell sloeg ze toe. Met een baanrecord en een persoonlijk record van 37’12 verwees ze haar Japanse concurrente zonder pardon naar de tweede plaats. Kodaira won het zilver in 37’20. Konami Soga, ook uit Japan, reed naar het brons in 37’60.

De Nederlandse dames konden niet mee met het sprintgeweld op de 500 meter. Letitia de Jong was de beste Nederlandse in 38’13, de dertiende plaats. Jutta Leerdam eindigde op de zestiende plaats (38’34), Janine Smit kwam met 38’60 niet verder dan de 21e tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag 500 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s