Brittany Bowe ongekende klasse

Brittany Bowe wereldkampioene 1000m inzell
Brittany Bowe wereldkampioene 1000 meter

Brittany Bowe heeft zaterdag in Inzell haar ongekende klasse op de 1000 meter nog maar eens bevestigd. Het hele seizoen was ze al de snelste vrouw ter wereld op de kilometer en bij het WK Afstanden herhaalde ze dat kunstje op sublieme wijze.

De Amerikaanse scherpte haar eigen baanrecord aan tot 1.13’41. Daarmee was ze bijna een seconde sneller dan de Oostenrijkse Vanessa Herzog. De kersverse wereldkampioene op de 500 meter reed met 1.14’38 naar het zilver. De Japanse Nao Kodaira won het brons in 1.14’44.

Jutta Leerdam kan tevreden terugkijken op haar eerste 1000 meter op een WK Afstanden: ze werd vijfde in 1.14’63. Antoinette de Jong noteerde de zesde tijd (1.14’70). Debutante Sanneke de Neeling werd achtste in 1.14’95.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s