Ireen Wust wereldkampioene 1500 meter: ,,Deze is voor Paulien!”

Ireen Wust wereldkampioen 1500 meter ..

Ireen Wust heeft zondag bij het WK Afstanden in Inzell ‘absoluut de mooiste overwinning uit haar carrière’ behaald. De wereldtitel op de 1500 meter droeg ze meteen na haar race op aan haar onlangs overleden hartsvriendin (oud-schaatster) Paulien van Deutekom.

Bij het ererondje dat ze reed in de Max Aicher Arena hief Wust haar handen op naar de hemel en gaf ze haar tranen de vrije loop. Tijdens het interview met de NOS kort na de overwinning vertelde ze met gebroken stem dat ze nog nooit zo zenuwachtig was geweest voor een wedstrijd .. Tijdens de huldiging kon de kersverse wereldkampioene haar tranen nog steeds niet bedwingen. Heel Nederland begreep die emotie en huilde thuis voor de buis tijdens het volkslied met Ireen mee ..  Om stil van te worden!

Alle emoties deden de wereldprestatie die Ireen Wust op de 1500 meter neerzette bijna vergeten … Wüst reed een waanzinnig nieuw baanrecord op de 1500 meter in Inzell van 1.52’81. Een tijd die ze nooit had kunnen rijden ‘zonder de hulp van boven van Paulien’. En ook die woorden begrijpen we!

Terug naar het schaatsen .. Want wat gebeurde er verder eigenlijk op de 1500 meter in de ijshal van Inzell?

De Japanse Miho Takagi won het zilver in 1.53’32. De Amerikaanse Brittany Bowe pakte het brons met 1.53’36.

podium 1500 meter dames inzell wk afstanden.png

Antoinette de Jong werd vijfde (1.53’76), Melissa Wijfje zesde 1.54’50.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s