WK Sprint: wissel nekt Verbij

Pavel Kulizhnikov en Nao Kodaira gaan na de eerste dag van het WK Sprint in Heerenveen aan de leiding van het klassement. Snelste Nederlander bij de mannen is Kjeld Nuis op de derde plaats. Sanneke de Neeling gaat zondag verrassend als beste Nederlandse vrouw het ijs op. Ze staat zevende na twee afstanden.

Bij de mannen kreeg de klassering een dramatische wending op de 1000 meter. Kai Verbij kon de in de eerste 600 meter niet genoeg snelheid maken en verloor daardoor kostbare tijd op de wissel. Hij moest de Rus Kulizhnikov die uit de buitenbocht kwam voor laten gaan. Boem! Verbij’s kans op de wereldtitel ging daarmee in rook op. En dat terwijl hij het kampioenschap was begonnen met een uitstekende 500 meter, hij noteerde de tweede tijd in 34’72. Door de mislukte 1000 meter duikelde Kai Verbij naar de negende plaats in het tussenklassement. Een hele bittere pil voor de Europees kampioen sprint en de wereldkampioen op de 1000  ..

Kjeld Nuis kon na de eerste dag wel lachen in Thialf. De Olympisch kampioen begon het WK Sprint met een negende plaats op de 500 meter. Met de winst op de 1000 meter maakte hij een enorme sprong in het klassement naar de derde plaats. Nuis dook met 1.07’86 als enige onder de 1.08 op de kilometer.

De Noor Havard Lorentzen staat tweede na de eerste dag. De Japanner Tatsuya Shinhama, die zelfs met een enorme mispeer met 34’66 de 500 meter won, bezet de vierde plek in het tussenklassement.

Hein Otterspeer staat na twee afstanden zevende in het klassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter heren

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 1000 meter heren

wk sprint tussenklassement heren

Dames

Bij de vrouwen gaat niemand anders dan de Japanse Nao Kodaira aan de leiding van het WK Sprint. De Olympisch kampioene won de eerste 500 meter en werd vierde op de 1000 meter. De nummer twee is ook een Japanse, Miho Takagi. De notabene regerend wereldkampioene allround doet fantastisch mee dit weekend met de sprinters. Met de tweede tijd op de 1000 meter schaatste ze zich tussen de toppers en doet ze mee voor de prijzen. De Amerikaanse Brittany Bowe won de 1000 meter in 1.14’60 en staat na de eerste dag op de derde plaats.

Sanneke de Neeling start wk sprint
Sanneke de Neeling © foto Ellen van den Berg

Sanneke de Neeling is verrassend de beste Nederlandse op de zevende plaats in het tussenklassement. Ze reed een persoonlijk record op de 500 meter en werd knap vijfde op de 1000 meter in 1.15’08.

Voor Jutta Leerdam lijkt het seizoen net iets te lang te duren. De Nederlands kampioene sprint kon zaterdag weinig indruk maken in Thialf.  Leerdam staat elfde na twee afstanden. Letitia de Jong staat dertiende in het tussenklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 1000 meter dames

wk sprint tussenklassement dames

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s