Roest en Sablikova wereldkampioen allround

podium heren wk allround calgary

Patrick Roest en Martina Sáblíková zijn zondag in Calgary wereldkampioen allround geworden. Roest prolongeerde zijn wereldtitel, Sáblíková nam de titel over van de Japanse Miho Takagi.

Patrick Roest gaf het kampioenschap extra glans met de winst op de afsluitende 10 kilometer. Hij liet met overtuiging zien dat hij, en alleen hij, zich het komend jaar dik verdiend wereldkampioen allround mag noemen. Op het eind had Roest nog genoeg over om aan te zetten en daarmee de snelste tijd die was gereden (Ted-Jan Bloemen 12.53’15) te kloppen. De winnende tijd werd 12.51’17.

Roest reed ook het oude wereldrecord punten uit de boeken. Dat stond sinds 2006 op naam van de Amerikaan Shani Davis.

Sverre Lunde Pedersen reed een persoonlijk record van 12.56’91 op de 10 kilometer. In het eindklassement bleef hij op de tweede plaats hangen achter Roest.

Sven Kramer won het brons in Calgary. En dat was .. om met de woorden van de Fries zelf te spreken .. Best effe wennen! De 10 kilometer legde hij af in 13.00’93, de vierde tijd. Douwe de Vries eindigde op de vierde plaats in het eindklassement.

podium dames wk allround 2019

Bij de vrouwen ging de wereldtitel na een bloedstollend spannende strijd naar Martina Sáblíková. De Tjechische reed zondag een wereldrecord van 6.42’01 op de afsluitende 5000 meter. Een pure powerprestatie van Sablikova die de wereldtitel overnam van Miho Takagi. De Japanse zette alles op alles om haar voorsprong in het klassement te verdedigen. Ze had bijna 15 seconden marge maar met haar tijd van 7.02’72 (wèl een persoonlijk record) moest ze uiteindelijk 20 seconden toegeven op Sablikova.

Antoinette de Jong reed een uitstekend wereldkampioenschap en mocht aan het eind van de rit het brons in ontvangst nemen. Op de 5000 meter werd ze vijfde in 6.56’26.

Carlijn Achtereekte kon dankzij een prima 5 kilometer (de derde tijd in 6.50’12) een plaatsje stijgen in het klassement. Ze werd vierde ten koste van Ireen Wust die op de 5000 meter voorlaatste werd in 6.59’80. Wust werd vijfde in Calgary.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT DAMES WK ALLROUND 2019

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT HEREN WK ALLROUND 2019

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s