Patrick Roest wint 5 km in Salt Lake City, Marcel Bosker tweede

Adelskalender heren 9-3-2019

Patrick Roest heeft zaterdag in Salt Lake City de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen op de 5000 meter.

De wereldkampioen allround won de wedstrijd op fenomenale wijze. Met 6.03’70 reed hij 5 seconden sneller dan hij ooit deed op de 5 kilometer. Hij zette, op één na, enkel rondjes onder de 29 op de klok!

Met zijn prestatie is Roest gestegen naar de tweede plek op de Adelskalender .. de wereldranglijst aller tijden voor het allroundschaatsen. Als hij zondag nog een sterke 1500 meter rijdt zou hij de man aan kop, Shani Davis, voorbij kunnen gaan. Wat een topprestatie zou dat zijn! (PS: het is hem gelukt, Patrick Roest gaat sinds 10 maart 2019 aan kop van de Adelskalender)

Marcel Bosker deed net als Roest goede zaken in de Utah Olympic Oval. Ook hij schaatste met 6.08’90 een persoonlijke toptijd.

Ted-Jan Bloemen werd derde op de 5 kilometer in Salt Lake City: 6.09’64.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren

Rumyantsev wint wereldbeker

De wereldbeker op de lange afstanden (combinatieklassement 5 en 10 km) ging naar de Rus Alexander Rumyantsev. Marcel Bosker steeg door zijn tweede plaats op de 5 kilometer in Salt Lake City naar het zilver in het overall klassement. Ted-Jan Bloemen won het brons.

Klik hier voor het eindklassement World Cup 5000/10000 meter 2018/2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s