Kulizhnikov en Murashov in slowmotion op 500 meter

Pavel Kulizhnikov lachend na slowmotion salt lake city
Schaatsgekkie Pavel Kulizhnikov ..

Pavel Kulizhnikov en Ruslan Murashov hebben zondag in Salt Lake City schaatsgeschiedenis met een knipoog geschreven. Hoe dan?

De twee Russen gingen tegen elkaar van start op de laatste 500 meter van dit wereldbekerseizoen en hielden vrijwel meteen na het startschot de benen stil. Als in slowmotion gleden de twee over het ijs en noteerden respectievelijk 41’28 en 39’28. En dat terwijl Kulizhnikov zaterdag het werelrecord scherp stelde op 33’61 en Murashov de regerend wereldkampioen is ..

Het publiek in de Utah Olympic Oval kon de actie niet waarderen en begeleidde het stel met boegeroep en gefluit de finish over. De schaatswereld sprak er schande van. ‘Ze maken onze sport belachelijk, respectloos, Russische humor, absoluut niet grappig ..

In een interview met de NOS verklaarde Kulizhnikov achteraf zijn bizarrre actie: hij ging bewust niet voluit omdat hij al meer dan genoeg punten op zak had om de wereldbeker binnen te hengelen. Bovendien wilde de Rus op eigen wijze protesteren tegen de huidige opzet van de wereldbeker. Hij vindt de puntentelling een aanfluiting. En oja .. hij kan er er niet mee zitten als mensen het niet leuk vinden ..

Call me crazy .. maar ik vind dat we het allemaal niet te zwaar moeten opvatten. Kulizhnikov heeft de dag ervoor de hele wereld verwend met een fantastisch wereldrecord op de 500 meter. Daar hebben we allemaal van mogen genieten. En hij heeft dit seizoen 7 van de 10 wereldbekerwedstrijden op zijn naam geschreven. Ga nou niet roepen dat hij zijn best niet heeft gedaan .. hij besluit alleen om het schaatsseizoen af te sluiten met een grap. Je kunt het er mee eens zijn of niet. Maar je moet er op z’n minst de humor van kunnen inzien, vind ik ..

Door de actie van Kulizhnikov en Murashov ging de laatste wereldbekeroverwinning op de 500 meter in Salt Lake City naar de Japanner Tatsuya Shinhama in 33’79.

En de wereldbeker op de 500 meter gaat mee naar Rusland. In de zak van Pavel Kulizhnikov. Lachen toch? 😉

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter heren

En hier voor de wereldbekerstand 500 meter heren 2018/2019

Dames

Bij de vrouwen ging de laatste wereldbekeroverwinning op de 500 meter naar Nao Kodaira in 36’49. Bij de vrouwen is het wereldrecord dus niet gesneuveld dit weekend in Salt Lake City. Dat blijft staan op naam van Sang-Hwa Lee met 36’36.

De wereldbeker op de 500 meter was eerder dit seizoen al vergeven aan de Oostenrijkse Vanessa Herzog. Zondag werd ze derde in Salt Lake City.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter dames

En hier voor de wereldbekerstand 500 meter dames 2018/2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s