Rentree Blokhuijsen bij Team IKO

Team IKO 2019 2020

Jan Blokhuijsen maakt zijn rentree in het schaatsen bij Team IKO. Dat werd dinsdag bekend gemaakt bij de presentatie van de schaatsploeg van boegbeeld Jorien ter Mors. Ook Ter Mors zelf maakt dit seizoen noodgedwongen ‘een soort van comeback’. Ze kon vorig seizoen niet in actie komen vanwege een knieblessure.

De schaatsploeg van de gebroeders Erwin & Martin ten Hove heeft naast Blokhuijsen en Ter Mors nog drie sporters met internationale ervaring in de ploeg: Lennart Velema, Femke Beuling en Letitia de Jong. Velema werd vorig seizoen derde op het NK sprint, De Jong reed alle internationale wedstrijden en maakte onder andere haar debuut op het WK afstanden en werd daar wereldkampioen op de team sprint. Femke Beuling pakte de wereldtitel bij de junioren op de 500 meter en plaatste zich vorig seizoen ook voor meerdere wereldbekerwedstrijden bij de senioren.

Verder bestaat Team IKO seizoen 2019-2020 uit Bo van der Werff, Niek Deelstra, Stef Brandsen en Lex Dijkstra.

Comeback Blokhuijsen en Ter Mors

Jan Blokhuijsen tekende afgelopen zomer een contract bij de ploeg waar hij vorig seizoen al zijn conditie op peil hield.

Jan Blokhuijsen 2019 IKO

Voor zowel Blokhuijsen als voor Jorien Ter Mors staat komend schaatsseizoen in het teken van de comeback. Waar Jorien Ter Mors vorig seizoen niet in actie kwam vanwege een ernstige knie-blessure nam Blokhuijsen een sabbatical om zich op te laden voor de Olympische cyclus richting Peking 2022. Beide hebben als doel gesteld om daar goud te winnen. Komend seizoen willen ze gebruiken om terug te keren op hun oude niveau.

Blessure Letitia de Jong

Letitia de Jong heeft afgelopen weekend een schouderblessure opgelopen. Bij een valpartij op het ijs ging haar schouder uit de kom. De verwachting is dat haar voorbereiding op het Worldcup Kwalificatie Toernooi begin november niet in gevaar hoeft te komen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s