Nuis ontsnapt aan diskwalificatie

 

Ondanks een merkwaardige acrobatische move heeft Kjeld Nuis zich zaterdag bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen naar de winst geknokt op de 1500 meter.

De Olympisch kampioen verloor bijna zijn evenwicht in de binnenbocht en waaierde ver uit in de buitenbocht. Hij overschreed daarbij de lijn. Nuis bleef wonderwel overeind en versloeg Thomas Krol op de streep in 1.44’71. Krol noteerde 1.44’73.

Meteen na de wedstrijd ontstond er een hoop commotie omdat Kjeld Nuis in eerste instantie werd gediskwalificeerd vanwege het overschrijden van de lijn. Na overleg met coach Jac Orie werd de diskwalificatie toch weer terug gedraaid.

Ook de race van Thomas Krol verliep niet foutloos. Hij kwam ongelukkig weg bij de start omdat hij de punt van zijn schaats in het ijs zette. Ploeggenoot Patrick Roest reed daarentegen uiterst kalm naar de derde tijd op de 1500 meter in 1.44’89.

Marcel Bosker was de enige die zich met het Jumbo-Visma-geweld kon meten. De rijder van TalentNED klokte 1.45’80(5). Bosker was net een paar honderdsten sneller dan Sven Kramer die met 1.45’80(9) het vijfde en laatste startbewijs voor de World Cups in zijn zak mocht steken.

Koen Verweij pakte met de zesde tijd van 1.46’15 net naast de tickets. Toch een prima prestatie voor Verweij, die dit seizoen zijn rentree maakt in het het langebaanschaatsen bij Team Reggeborgh.  Ook pech voor Jan Blokhuijsen: de rijder van Team IKO (die dit jaar ook weer een comeback maakt op het ijs) kwam ten val.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s