Drie wereldbekertickets Ter Mors

Jorien ter Mors IKO
Foto Glenn Wassenbergh

Jorien ter Mors heeft bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf beslag gelegd op drie startbewijzen voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe schaatsseizoen.

Zondag pakte de rijdster van Team IKO met 1.14’56 de winst op de 1000 meter. Vrijdag was ze de snelste op de 1500 meter en zaterdag bleef ze iedereen voor op de 500 meter.

Een droomstart van het seizoen dus voor Ter Mors, die na een jaar afwezigheid vanwege een knie-operatie dit weekend haar rentree maakte in het langebaanschaatsen.

Ireen Wust is er ook bij op de internationale 1000 meters de komende weken. Ze gebuikte al haar sprintvezels en zette met 1.14’77 heel knap de tweede tijd op de klok. Zaterdag pakte Wust op de 3000 meter naast de tickets.

Haar partner Letitia de Jong werd derde in Heerenveen in 1.15’12. Wat zaterdag dus niet lukte op de 500 meter, ging zondag wel goed op de kilometer. Ze mag meedoen aan de wereldbekerwedstrijden.

Jutta Leerdam noteerde de vierde tijd in 1.15’48 en heeft dus ook een startbewijs op zak. Het vijfde ticket op de 1000 meter gaat naar Antoinette de Jong die met 1.15’51 op duizendsten Sanneke de Neeling achter zich liet.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s