Visser wint 5 km met overmacht maar blijft kritisch …

 

Esmee Visser heeft zondag bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen met overmacht de 5000 meter gewonnen. Met 6.52’75 was ze bijna 5 seconden sneller dan de nummer twee, Reina Anema.

Ondanks de winst en het gat met de concurrentie was de Olympisch kampioene na haar race uiterst kritisch over haar prestatie: ,,Het moet beter en sneller. Zeker op internationaal niveau weet ik nog niet wat het waard is. Natuurlijk kan ik niet ontevreden zijn over deze tijd. Maar uit elke race wil ik verbeterpunten halen. Dat bespreken we dan meteen na de wedstrijd op het bankje. Dat ziet er dan misschien uit alsof ik ontevreden ben,” zo klonk het allesbehalve arrogant uit de mond van Visser.

Reina Anema noteerde op de 5000 meter een dik persoonlijk record van 6.57’58. De Friezin besloot daarmee een topweekend in Thialf. Ze noteerde drie pr’s en stak evenveel startbewijzen voor de World Cups in haar zak. Behalve op de 5 kilometer mag ze de komende weken ook starten op de 1500 en de 3000 meter.

Carlijn Achtereekte gaat ook de wereldbekerwedstrijd op de 5000 meter rijden. Met 6.59’25 werd ze derde. Antoinette de Jong zit er ook bij met 6.59’69 (vierde tijd), net als Irene Schouten die met 7.00’95 de vijfde tijd op de klok zette.

Melissa Wijfje greep met 7.01’90 net naast de startbewijzen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s