Programma World Cup 2 Tomaszow Mazowiecki

arena-lodowa-tomaszow-mazowiecki

En doorrrrrrrrr! Na de World Cup in Minsk kunnen we ons een week later alweer opmaken voor World Cup 2 van het langebaanseizoen 2019/2020. Plaats van handeling: de Arena Lodowa in het Poolse Tomaszow Mazowiecki.

Vorig jaar was de World Cup in Tomaszow een tikkie gedevalueerd. Het complete Team Jumbo sloeg de wereldbekerwedstrijd over om de voorkeur te geven aan een trainingskamp.

Dit jaar het grootste gedeelte van de wereldtop wel present te zijn. Met uitzondering van enkele kanonnen zoals de Rus Pavel Kulizhnikov, die vanwege een blessure besloot de eerste twee wereldbekerwedstrijden van dit seizoen over te slaan.

En helaas – zo weten we sinds dinsdag – met uitzondering van Sven Kramer die vanwege rugproblemen tot eind dit jaar niet meer in actie komt bij de World Cups. Kramer presteerde in Minsk historisch slecht op zijn favoriete afstand, de 5000 meter. Hij kiest er nu voor om te herstellen en hoopt bij het NK Afstanden eind december weer present te zijn. Sven Kramer’s startbewijs op de 5000 meter gaat naar Jan Blokhuijsen die daarmee in Polen zijn internationale rentree maakt.

Donderdag maakte ook Sverre Lunde Pedersen bekend dat hij niet meedoet in Polen. De Noor is vermoedelijk nog niet volledig hersteld van een fietsongeluk afgelopen zomer.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november worden de 500, 1500, 3000 en 5000 meter afgewerkt. Plus de Team Sprint, de Team Pursuit en de Mass Start. Een gevarieerd aanbod dus.

Het programma van World Cup 2 ziet er als volgt uit:

Vrijdag 22 november (start wedstrijden A-groep 16.00 uur)

Team Sprint dames
Team Sprint heren
3000 meter dames
5000 meter heren

Klik hier voor de loting van vrijdag 22 november.

Zaterdag 23 november (start wedstrijden A-groep 15.00 uur)

500 meter dames
1500 meter heren
Team Pursuit dames
Mass Start heren

(De halve finales van de Mass Start heren vinden plaats na afloop van de wedstrijden in de B-groep)

Klik hier voor de loting van zaterdag 23 november.

Zondag 24 november (start wedstrijden A-groep 15.00 uur)

500 meter heren
1500 meter dames
Team Pursuit heren
Mass Start dames

(De halve finales van de Mass Start dames vinden plaats na afloop van de wedstrijden in de B-groep)

Klik hier voor de loting van zondag 24 november.

B-groep

De wedstrijden in de B-groep vinden plaats voorafgaand aan de wedstrijden in de A-groep. De aanvangstijden worden een dag van tevoren bekend gemaakt tijdens de Team Leaders meeting.

Loting

De loting voor de eerste dag van de wereldbeker schaatsen in Tomaszow vindt plaats op donderdag 21 november om 18.00 uur Nederlandse tijd. Zodra de startlijsten beschikbaar zijn kun je ze downloaden op onze speciale pagina Startlijsten.

Berichtenservice

Wil je een e-mail of appje ontvangen als er lotingen/startlijsten beschikbaar zijn? Meld je dan aan voor de Schaatsgekkies berichtenservice.

Livestream

De wereldbekerwedstrijden zijn via een livestream te volgen op NOS.nl en op het Youtube-kanaal van de ISU: https://www.youtube.com/channel/UCVZpqbnDjHyScSYGFPMUtYA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s