Roest en sprinters goud in Polen

Patrick Roest 5 km tomaszow 2019 (2)

Twee keer goud voor Oranje op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Tomaszow Mazowiecki. Net als vorige week in Minsk won Patrick Roest de 5000 meter. En ook op de teamsprint waren de Nederlandse mannen de snelste in Polen.

In de Arena Lodowa verbeterde Patrick Roest met meer dan 18 seconden het baanrecord op de 5 kilometer. Hij stelde het bij van 6.37’50 naar 6.19’38. Roest werd op het podium geflankeerd door twee Russen: Danila Semerikov won het zilver (6.20’47) , Denis Yuskov schaatste naar het brons (6.24’30).

Marcel Bosker (vorige week nog B-divisie) bleef dicht in de buurt van het podium met 6.24’34. Jorrit Bergsma werd zesde (6.26’12), Douwe de Vries negende (6.29’87).

Jan Blokhuijsen ging vrijdag – in plaats van Sven Kramer – in de B-groep van start op de 5000 meter. Hij noteerde daar de 11e tijd in 6.33’10.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Team Sprint

Op de Team Sprint wisten de Nederlandse mannen ook hun prestatie van vorige week in Wit-Rusland te evenaren. Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Thomas Krol pakten het goud in 1.20’05. Nederland versloeg in een rechtstreeks duel de Chinezen (1.20’83). Canada won het brons in 1.20’95.

De Nederlandse vrouwen reden in Tomaszow naar het zilver op de Team Sprint, achter Rusland.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint heren.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint dames.

3000 meter dames

De 3000 meter dames werd gewonnen door Martina Sablikova, die vorige week in Minsk niet eens het podium haalde. De Tsjechische zette een nieuw baanrecord neer in de Arena Lodowa van 4.06’13. Carlijn Achtereekte deed het vrijdag in Polen ook weer uitstekend op de 3 kilometer. Net als in Wit-Ruland pakte ze het zilver (4.06’28). Ze bleef de Russiche Natalia Voronina voor die 4.06’61 op de klok zette.

De winnares in Minsk, de Canadese Isabelle Weidemann kwam in Tomaszow niet verder dan de vierde plaats. Esmee Visser werd vrijdag vijfde, Antoinette de Jong zevende, Melissa Wijfje negende en Reina Anema vijftiende in de A-groep.

Klik hier voor de volledige uitslag van de de 3000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s