Nuis voelt hete adem van Krol

Niet alleen op de 1000 meter heeft Kjeld Nuis een geduchte concurrent in Thomas Krol. Ook op de 1500 meter zal de Olympisch kampioen de komende jaren de hete adem van zijn ploeggenoot in de nek voelen.

Vorige week klopte Krol Nuis al op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk. Deze zaterdag flikte de wereldkampioen het ook op de 1500 meter in Polen. Krol zette een baanrecord op de klok in de Arena Lodowa van 1.45’76.

Kjeld Nuis pakte achter Krol het zilver in 1.45’96. De Rus Denis Yuskov won het brons in 1.46’28.

Patrick Roest noteerde de zesde tijd in Polen: 1.47’32. Marcel Bosker werd veertiende in 1.47’96.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Douwe de Vries kwam in actie in de B-groep. Hij werd tweede in 1.48’46.

Mass Start heren

Joey Mantia was op de Mass Start de Nederlanders te snel af. De Amerikaan kwam in de laatste bocht buitenom en gaf met een ferme eindspurt Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga het nakijken.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start heren.

Team Pursuit dames

Rusland won de ploegenachtervolging bij de dames. Met 3.02’78 waren de Russische dames net iets sneller dan Ireen Wust, Melissa Wijfje en Antoinette de Jong kwamen in 3.02’88 over de streep. Canada won het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit dames.

500 meter dames

Nao Kodaira stelde bij de wereldbekerwedstrijden in Polen orde op de zaken op de 500 meter. Na het brons op de 500 meter vorige week in Minsk, won de Olympisch kampioene zaterdag in 37’77, een nieuw baanrecord voor de Arena Lodowa. De winnares van vorige week, de Russische Olga Fatkulina, pakte in Tomaszow het zilver (37’97), haar landgenote Daria Kachanova won het brons (38’08).

Jutta Leerdam was met de achtste tijd de beste Nederlandse: 38’37. Sanneke de Neeling noteerde de veertiende tijd (38’78), Michelle de Jong werd vijftiende (38’90).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Jorien ter Mors en Dione Voskamp gingen zaterdag van start in de B-groep op de 500 meter. Ter Mors noteerde de derde tijd: 38’44. Voskamp eindigde op de zevende plaats in 39’22. Wereldkampioene op de 500 meter Vanessa Herzog moest na een diswalificatie vorige week in Minsk ook rijden in de B-groep. Ze was – uiteraard – de snelste in 38’04. We zien Herzog dus bij de volgende World Cup in Nur-Sultan gewoon weer zoals dat hoort terug in de A-divisie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s