Wüst: ,,Hoe ouder, hoe beter!”

Ireen Wust 1500m tomaszow 2019

Twee wereldbekeroverwinningen op rij op de 1500 meter. Ireen Wust is lekker bezig aan het begin van het schaatsseizoen 2019/2020. Laten we hopen dat ze dit vol kan houden tot februari. De Olympisch- en wereldkampioene heeft namelijk een wereldrecord op de schaatsmijl op haar verlanglijstje staan ..  bij het WK Afstanden in Salt Lake City!

Bij de World Cup in Tomaszow Mazowiecki straalde Wust zondag in ieder geval een jaloersmakend zelfvertrouwen en een aangename rust uit. Met een hele sterke, stabiele 1500 meter kwam ze tot een nieuw baanrecord in de Arena Lodowa van 1.56’62. Haar heerlijk nuchtere commentaar na afloop bij de NOS: ,,Het is net als met wijn. Hoe ouder, hoe beter!”

De Japanse Miho Takagi won het zilver in 1.57’17, de Russische Evgeniia Lalenkova het brons met 1.57’2.

Melissa Wijfje reed ook een uitstekende 1500 meter in Polen. Ze werd vierde in 1.57’45. Antoinette de Jong lijkt maar niet echt los te willen komen aan het begin van dit seizoen. Ze noteerde de negende tijd op de 1500 meter: 1.58’05.

Jorien ter Mors kwam niet verder dan de dertiende plaats. Ze had meteen aan het begin van haar race tegen Brittany Bowe een lastige kruising. Ter Mors moest overeind komen om Bowe voor te laten gaan.  Haar eindtijd: 1.58’85. Reina Anema vond haar naam terug op de 20e en laatste plaats in de A-groep: 2.01’13.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Team Pursuit heren

Ook op de ploegenachtervolging won Oranje zondag goud in Polen. Patrick Roest, Douwe de Vries, Marcel Bosker reden in een zeer hechte formatie naar de overwinning in 3.45’69. Japan moest het onderspit delven in een spannende directe race tegen Team NL. Rusland pakte het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit heren.

Mass Start dames

Irene Schouten zette met een hele sterke eindsprint in Tomaszow de World Cup-wedstrijd Mass Start op haar naam. Ze bleef Ivanie Blondin en Nana Takagi ruim voor.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames.

500 meter heren

Geen Nederlanders op het podium van de 500 meter heren in Tomaszow Mazowiecki. De Japanner Tatsuya Shinhama bleef met twee duizendsten zijn landgenoot Yuma Murakami voor. De winnende tijd was 34’73(2), Murakami noteerde 34’73(4). De Canadees Laurent Dubreuil pakte het brons in 34’97.

Kai Verbij was in Polen de snelste Nederlander, hij werd achtste in 35’12. Dai Dai Ntab (vorige week in Minsk nog goed voor het brons) noteerde de negende tijd in 35’17.

Hein Otterspeer werd met 35’34 veertiende, Ronald Mulder vijftiende (35’39) en Lennart Velema zeventiende (35’57).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Wüst: ,,Hoe ouder, hoe beter!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s