Hete strijd op 10 km in Nur-Sultan

Wat een bizarre 10 kilometer zaterdag in Nur-Sultan! De omstandigheden waren loodzwaar in een kennelijk iets te warm gestookt Alau Ice Palace. Winnaar Patrick Roest moest na de huldiging ‘even gaan zitten’ omdat hij duizelig was. En Marcel Bosker wilde er tijdens zijn race de brui aan geven omdat hij oververhit dreigde te raken .. ijsblokjes moesten na afloop voor verkoeling zorgen. Ongekend bij een schaatswedstrijd!

Patrick Roest maakte van zijn 10 kilometer in Kazachstan een heuse achtbaan. Hij ging snel van start en moest dat later bekopen. Roest ging de 32’ers in en voelde de hete adem van zijn directe tegenstander Bergsma in de nek. Dat leverde kennelijk genoeg motivatie op om er nog een heuse eindsprint uit te persen. Patrick Roest sloot af met een rondje 29’8 en finishte in 12.59’44.

De Rus Danila Semerikov won het zilver in 13.02’43. De Canadees Graeme Fish won het brons in 13.04’25.

Jorrit Bergsma kwam in een prachtig man-tot-man gevecht met Patrick Roest uiteindelijk tot 13.11’02: de vijfde tijd. Bergsma ging niet met de snel gestarte Roest mee. Halverwege de race ging hij gas geven en leek hij zijn opponent in te gaan halen. Maar Roest liet dat niet gebeuren en Bergsma zelf ging kapot.

Marcel Bosker ging door een hel op de 10 kilometer in Nur-Sultan. Hij had het zo warm dat hij oververhit dreigde te raken. Bosker probeerde wat warmte kwijt te raken door zijn capuchon af te zetten maar dat hielp niet. Bij 7600 meter was hij er helemaal klaar mee en wilde hij stoppen. Zijn coach Peter Kolder maande hem door te schaatsen. Dat deed hij maar eindigde als laatste in 13.49’96.

Marwin Talsma schaatste zaterdag in de B-groep naar de negende tijd: 13.20’34.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s