Brons De Neeling in Japan

Een stralende Sanneke de Neeling op het podium bij de World Cup in Nagano! De 23-jarige sprintster won verrassend het brons op de 1000 meter. Het is de eerste individuele wereldbekermedaille voor De Neeling.

De Neeling kwam met haar uitstekende tijd van 1,14’89 zelfs dicht in de buurt van het zilver. De Japanse Miho Takagi was slechts drieduizendsten sneller ..  Het goud was voor de Amerikaanse Brittany Bowe die de afstand won in baanrecord van 1.14’33.

Sanneke de Neeling beleeft een uitstekend wereldbekerweekend in Japan. Samen met Michelle de Jong en Dione Voskamp won ze vrijdag ook al goud op de Team Sprint.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

500 meter heren

Waren het vrijdag de Japanners die de dienst uitmaakten op de 500 meter, zaterdag gold dat voor de Russen. Viktor Mushtakov won de tweede 500 meter in een baanrecord voor de M-Wave: 34’50. Pavel Kulizhnikov won het zilver in 34’52. De winnaar van vrijdag,  de Japanner Yuma Murakami, pakte het brons in 34’58.

Dai Dai Ntab noteerde in Nagano zijn beste seizoenstijd op de 500 meter: 34’75. Goed voor de vijfde plaats. Kai Verbij werd met 35’87 negende. Ook Verbij was dit seizoen nog niet sneller dan in Nagano.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

Ronald Mulder en Hein Otterspeer waren zaterdag de snelsten op de 500 meter in de B-groep. Ze noteerden respectievelijk 35’11 en 35’12.

Team Pursuit

De Team Pursuit bij de mannen was voor Nederland niet om over naar huis te schrijven. Bij afwezigheid van de gevestigde orde mochten de junioren Beau Snellink, Harm Visser en Jordy van Workum aan de start verschijnen. Het liep niet goed af. Van Workum kwam zelfs bijna ten val door een scheur in het ijs. Team NL eindigde als laatste, bijna 15 seconden achter de winnaar Rusland. In het klassement zakte Nederland naar de 5e plaats. Dat is wel goed genoeg om mee te mogen doen aan het WK Afstanden in Salt Lake City.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit heren.

3000 meter dames

De Canadese Ivanie Blondin liet bij de World Cup in Japan nog maar eens zien dat er serieus rekening gehouden moet worden op de lange afstanden. Met een baanrecord van 4.00’24 liet ze Martina Sablikova en Isabelle Weidemann achter zich.

Reina Anema reed naar de zesde tijd in Nagano: 4.05’90. Voor Anema is dat de snelste tijd bij de wereldbekerwedstrijden tot nu toe.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s