Wüst Europees kampioene 1500m

Ireen Wust EK afstanden 1500m (2)

Ireen Wüst heeft vrijdag in Heerenveen de Europese titel op de 1500 meter aan haar palmares toegevoegd. De regerend Olympisch en wereldkampioene kwam met rustige, krachtige slagen overtuigende tot de winnende tijd van 1.54’88.

Wüst bleef twee Russinnen met vlag en wimpel voor in Thialf. Evgeniia Lalenkova won het zilver in 1.55’22, Yekaterina Shikhova reed naar het brons in 1.55’31.

Melissa Wijfje bouwde haar race niet goed op. De Nederlands kampioene op de 1500 meter liet het bij de start liggen en kwam pas in de laatste twee ronden op stoom. Ze werd vierde met 1.55’42.

De Tsjechische Martina Sáblíková noteerde de vijfde tijd in Heerenveen: 1.55’52. Joy Beune eindigde op de zevende plaats in 1.56’41.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Team Sprint

Ireen Wüst kwam later op de vrijdagavond ook nog in actie op de Team Sprint. Ze verving Jutta Leerdam die bij de training een liesblessure opliep. In de nieuwe samenstelling met Wüst, Letitia de Jong en Femke Kok reden de dames van Team NL naar het zilver in Heerenveen. Oranje klokte 1.26’62. De Europese titel ging naar Rusland in 1.26’17.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint dames.

Advertentie

Een gedachte over “Wüst Europees kampioene 1500m

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s