Europese titel Miss Mass Start

Podium mass start ek afstanden dames Ellen

Na de Nederlandse en wereldtitel heeft Irene Schouten nu ook de Europese titel Mass Start op zak. Schouten versloeg zondag bij het EK Afstanden in Heerenveen op de streep titelverdedigster Francesca Lollobrigida.

Schouten kon de titel pakken met heel veel dank aan Melissa Wijfje. Wijfje reed enkele ronden voor het einde dapper weg van het peloton, sloeg een enorm gat maar vlak voor de streep werd ze teruggepakt. Met op kop van het peloton: Irene Schouten, die nog even vol aanzette om de eindsprint te winnen. De Italiaanse Lollobrigida sprintte naar het zilver. Melissa Wijfje moest genoegen nemen met het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames.

Heren

Bij de mannen bleef de wedstrijd ook spannend tot op de streep. Er waren dvierse valpartijen maar niemand kreeg de kans om weg te rijden van het peloton. In de laatste bocht ging Jorrit Bergsma onderuit waarna Arjan Stroetinga het voor Nederland waar moest proberen te maken. Dat lukte helaas net niet. In de eindsprint werd Stroetinga geklopt door de Belg Bart Swings. De Rus Danila Semerikov won het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s