Noorwegen en Canada winnen wereldbeker Team Pursuit

Noorwegen (heren) en Canada (dames) hebben vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de World Cup Team Pursuit veroverd.

Heren Team Pursuit

Sverre Lunde Pedersen, Allan Dahl Johansson en Hallgeir Engebråten zetten in Thialf een nieuw baanrecord op de klok van 3.39’08. De Noren wonnen daarmee de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen en vergaarden de meeste punten in het wereldbekerklassement. Noorwegen past een nieuwe tactiek toe: de rijders wisselen niet maar duwen elkaar voort. Een gouden greep!

Canada (Bloemen, Belchos en Howe) noteerde vrijdag de tweede tijd: 3.39’93. Rusland werd derde in 3.41’40.

Nederland kwam teleurstellend niet verder dan de vierde tijd. Sven Kramer, Chris Huizinga en Marcel Bosker kwamen over de finish in 3.42’25. Dankzij de overwinning vorige week pakte Team NL in het klassement wel het zilver. Het brons was voor Canada.

Voor Sven Kramer was het pas de tweede keer (in 22 deelnames) dat hij de ploegenachtervolging verloor. De eerste keer was in november 2004.

Volledige uitslag Team Pursuit heren

Klassement World Cup Team Pursuit heren

Dames Team Pursuit

Bij de dames wonnen de Canadese vrouwen dit seizoen beide wereldbekerwedstrijden. Deze vrijdag deden Blondin, Weidemann en Maltais dat zelfs in een nieuw baanrecord voor Thialf van 2.54’64.

Canada was in de laatste rit van de ploegenachtervolging te sterk voor de Nederlandse dames. Antoinette de Jong, Ireen Wust en debutante Irene Schouten reden voor het eerst in deze formatie samen. Ze werden met 2.55’58 tweede en veroverden ook het zilver in het wereldbekerklassement.

Noorwegen reed vrijdag in Heerenveen naar de derde tijd in 2.58’22. Njåtun, Bøhm en Wiklund pakten ook het brons in de World Cup-rangschikking.

Volledige uitslag Team Pursuit dames

Klassement World Cup Team Pursuit dames

Mass Start halve finales

De mannen reden op vrijdag de halve finales Mass Start. Jorrit Bergsma eindigde in de eerste halve finale op de vierde plaats. Victor Ramler werd tweede in de andere halve finale. We zien ze zaterdag allebei terug in de finale.

Volledige uitslag halve finale 1 Mass Start heren

Volledige uitslag halve finale 2 Mass Start heren

De halve finales Mass Start dames kwamen te vervallen. Zij rijden zaterdag rechtstreeks de finale.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s