Nederlandse dames met hangen en wurgen naar halve finale team pursuit

De dames van Team NL zijn met hangen en wurgen door naar de halve finales op de ploegenachtervolging. De kwartfinale verliep zaterdagochtend niet bepaald vlotjes. Irene Schouten, Ireen Wust en Antoinette de Jong kwamen niet verder dan de derde tijd achter Japan en Canada.

De dames van Team NL na hun matige prestatie op de ploegenachtervolging (Beeld NOS)

Met 2.57.26 waren de Nederlandse vrouwen ruim 3,5 seconden langzamer dan topfavoriet Japan dat zaterdagochtend in Peking een Olympisch record van 2.53.61 op de klok zette. Een onverwacht groot verschil.

Canada zat met 2.53.99 het dichtst achter de Japanse vrouwen. Rusland is het laatste land dat met 2.57.66 doorgaat naar de halve finale.

In de halve finale dinsdag komt Japan uit tegen Rusland, Nederland ontmoet Canada.

De Nederlandse vrouwen konden achteraf niet ontkennen dat hun optreden ‘ondermaats’ was. De gezichten stonden op onweer. Antoinette de Jong trok meteen het boetekleed aan en gaf toe ‘dat ze er gewoon niet goed achter zat’ en ‘dat de communicatie niet lekker liep.’

Ireen Wust was wat voorzichtiger in haar conclusie: ‘We moeten dit eerst analyseren en erop gaan trainen. Er is nog niks verloren maar we moeten wel alle zeilen bijzetten. Alle schakels moeten gaan kloppen.’ Irene Schouten was het duidelijkst: ‘Het kan op heel veel punten gewoon beter. Ik weet zeker dat we dat kunnen en dat gaan we ook laten zien.’

Volgens het Nederlandse trio had het relletje dat voor de Spelen plaats vond (Irene Schouten uitte in een documentaire forse kritiek op Ireen Wust) geen invloed op de matige prestatie. Toch oogden de dames op en naast het ijs gespannen en vormden ze geen hechte formatie.

Klik hier voor de volledige uitslag van de kwartfinales team pursuit dames

En hier voor de startlijst halve finales

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s