Nederlandse mannen plaatsen zich nipt voor halve finale team pursuit

De mannen van team NL hebben zich zondag in Beijing nipt geplaatst voor de halve finale van de team pursuit.

Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker kwamen over de streep in 3.38.90, de vierde tijd. De vier tijdsnelsten gaan door naar de halve finale op dinsdag 15 februari.

Directe tegenstander Canada werd vooral dankzij een krachtige inhaalslag van Patrick Roest in de laatste ronden op achterstand gereden. Bloemen, Howe en Belchos klokten 3.40.18. De Canadezen hebben zich daarmee niet geplaatst voor de halve finale.

De snelste tijd kwam in de kwartfinale op naam van de Noorse mannen. Met 3.37.47 klopten ze Team USA dat slechts vier honderdsten later de klok zette stil zette op 3.37.51. Rusland eindigde op de derde plaats in 3.38.67.

In de halve finale treft Nederland het sterke Noorwegen. Team USA komt in actie tegen Rusland.

Na afloop werd er in het Nederlandse kamp meteen druk gefilosofeerd over de gekozen tactiek. Wat moet er dinsdag in de halve finale anders om door te gaan naar de finale? Opvallend: Nederland was het enige land dat de koppositie wisselde in de kwartfinale ..

Het commentaar van de mannen was achteraf uitermate nuchter: Sven Kramer: ‘Het was geen superslechte rit maar wel elke ronde wat te langzaam. Dat zal beter moeten als we nog kans willen maken op goud.’ Marcel Bosker ziet het het allemaal nog best zitten: ‘Het kan beter en het moet beter. Dat gaan we gewoon doen!’ Patrick Roest was wat voorzichtiger: ‘Ik schrik wel een beetje van het gat met de rest, dat is wel een groot verschil. We hebben nog kort de tijd tot dinsdag maar we gaan het zeker proberen.’

Klik hier voor de volledige uitslag kwartfinale team pursuit heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s