Schouten, Roest en Leerdam snelsten van de dag in Thialf

Patrick Roest, Irene Schouten en Jutta Leerdam hebben zaterdag bij het World Cup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen de snelste tijden van de dag op de klok gezet.

Roest won na de 5000 meter op vrijdag ook de 1500 meter in Thialf. Leerdam troefde Femke Kok af op de 500 meter. En Olympische kampioene Irene Schouten stelde na een teleurstellend begin van het toernooi een dag later orde op zaken op de 3000 meter.

De top 5 per afstand plaatst zich voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden van het nieuwe seizoen.

1500 meter heren

Bij afwezigheid van Kjeld Nuis (vanwege een liesblessure) was Thomas Krol zaterdag de gedoodverfde favoriet op de 1500 meter. Maar de lang niet fitte Krol kreeg te maken met een gretige Patrick Roest die zaterdag de snelste tijd op de klok zette. En ook Louis Hollaar bleef Thomas Krol nog voor.

Wesly Dijs pakte het vierde startbewijs voor de World Cups. De vijfde tijd werd verrassend op de klok gezet door Jordy van Workum. Of hij ook echt van start mag gaan bij de wereldbekers hangt af van het besluit van de selectiecommissie van de KNSB. Mogelijk wijst de commissie Kjeld Nuis alsnog aan. Dat zal er ook van afhangen hoe lang hij nodig heeft om te herstellen van zijn blessure.

Top 5 1500 meter heren:

Patrick Roest 1.44.62

Louis Hollaar 1.45.42

Thomas Krol 1.46.07

Wesly Dijs 1.46.39

Jordy van Workum 1.46.50 PR

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

3000 meter dames

Op de 3000 meter dames stelde Irene Schouten zaterdag orde op zaken na de voor haar teleurstellend verlopen 1500 meter van vrijdag. Schouten slaagde er niet in om zich in de wereldbekerselectie te rijden op de schaatsmijl. En al is het dan niet helemaal haar afstand, het zat de Olympisch kampioene duidelijk niet lekker.

Op de 3 kilometer liet ze met de van haar bekende sterke slotfase Antoinette Rijpma-de Jong achter zich. Met 3.59.21 was Schouten de enige die onder de 4 minuten wist te blijven in Thialf. De Jong leidde de hele rit de dans en gaf vol gas maar kwam op het eind toch net tekort.

Top 5 3000 meter dames:

Irene Schouten 3.59.21

Antoinette Rijpma-de Jong 4.00.13

Marijke Groenewoud 4.02.72 PR

Joy Beune 4.03.97

Merel Conijn 4.06.51

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

500 meter dames

Net als bij de heren kregen de dames zaterdag de kans om over twee omlopen de snelste tijd neer te zetten op de 500 meter. Op de eerste 500 meter zette Marit Fledderus verrassend de snelste tijd op de klok (37.68). In de tweede omloop was Jutta Leerdam de rapste. Met 37.57 was zij dit weekend ook de snelste vrouw op de 500 meter.

Femke Kok had twee keer het nakijken maar sleepte wel een wereldbekerticket in de wacht. Dat gold ook voor Michelle de Jong en Dione Voskamp.

Top 5 snelste tijden:

Jutta Leerdam 37.57

Femke Kok 37.61

Marrit Fledderus 37.68

Michelle de Jong 37.88

Dione Voskamp 37.99

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s