Drie keer wereldbekerzilver voor Oranje in Stavanger

De eerste internationale krachtmeting van het nieuwe seizoen zit erop! Met een wat mager resultaat voor Oranje: twee individuele zilveren plakken en één keer zilver voor Team NL.

Jutta Leerdam veroverde haar eerste wereldbekermedaille op de 500 meter. Irene Schouten won achter de Noorse Ragne Wiklund het zilver op de 3000 meter. En Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink kwamen op de ploegenachtervolging tekort om Team USA te verslaan.

1500 meter heren

Jordan Stolz

Op de 1500 meter zorgde de jonge Amerikaan Jordan Stolz voor een sensatie in Stavanger. De 18-jarige junior zette een fabuleus baanrecord van 1.44.89 op de klok. Een tijd waarmee hij bovendien bijna 2 seconden sneller was dan de nummer twee: de Canadees Connor Howe (1.46.65).

De Nederlandse mannen kwamen er niet aan te pas. Patrick Roest was met de zevende tijd van 1.47.24 onze snelste landgenoot. Thomas Krol kwam zelfs niet verder dan de zestiende tijd (1.48.37).

Bekijk hier de volledige uitslag van de 1500 meter heren

3000 meter dames

Ragne Wiklund

Olympische kampioene Irene Schouten moest in Stavanger haar meerdere erkennen in Ragne Wiklund. De Noorse zette in eigen huis 4.03.12 op de klok. Wiklund is de eerste vrouw die voor Noorwegen in 36 jaar tijd een wereldbekerwedstrijd weet te winnen. Schouten kwam tot 4.05.01, de tweede tijd. De Canadese Isabelle Weidemann werd derde in 4.05.46.

Marijke Groenewoud kwam met 4.06.33 net tekort voor een podiumplek.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

500 meter dames

Min-Sun Kim

Op de 500 meter dames was de Koreaanse Min-Sun Kim de snelste vrouw in de Sørmarka Arena. Met 37.55 was ze ruim sneller dan Jutta Leerdam die met 38.06 knap het zilver in de wacht sleepte. Het is voor Leerdam de eerste wereldbekermedaille op de 500 meter. De Japanse Miho Takagi reed met 38.17 naar het brons.

Michelle de Jong werd vijfde, Dione Voskamp zevende, Marrit Fledderus negende. Femke Kok moest genoegen nemen met de twaalfde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Team Pursuit heren

Kersverse bondscoach Rintje Ritsma stelde voor de ploegenachtervolging Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink op. Team NL wist in het laatste deel van de race nog te versnellen maar kwam met 3.44.64 toch tekort om de overwinning op te eisen. De Amerikanen pakten het goud in 3.44.01.

Olympisch kampioen Noorwegen reed in 3.45.42 naar het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit heren.

Advertentie

2 gedachten over “Drie keer wereldbekerzilver voor Oranje in Stavanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s