Schouten pakt goud in Thialf met baanrecord 3000 meter

De laatste dag van de World Cup in Heerenveen was niet de meest succesvolle dag van het wereldbekerweekend voor Oranje. Op zondag kon alleen Irene Schouten goud mee naar huis nemen. Ze deed dat in een tijd die in Thialf nog nooit eerder op de klok was gezet door een vrouw op de 3000 meter. Kjeld Nuis en Thomas Krol werden op de 1500 meter afgetroefd door de Canadees Connor Howe. De sprintmannen van Team NL wonnen zilver. Jutta Leerdam pakte brons op de 500 meter.

3000 meter dames

Wat Patrick Roest zaterdag lukte, flikte Irene Schouten zondag ook in Heerenveen. De Olympisch kampioene scherpte haar eigen baanrecord op de 3000 meter aan naar 3.54.04.

De Canadese Isabelle Weidemann reed in 3.57.70 naar het zilver. Het brons was voor de Noorse Ragne Wiklund in 3.58.31.

Joy Beune reed ook een uitstekende 3000 meter maar met 3.58.72 pakte ze net naast de prijzen. Marijke Groenewoud schaatste voor het eerst onder de 4 minuten. Met 3.59.90 werd ze zesde. Antoinette Rijpma – de Jong kon na haar fantastische prestatie zaterdag op de 1500 meter zondag op de 3 kilometer geen indruk maken. Ze werd achtste in 4.00.24.

Volledige uitslag

1500 meter heren

Connor Howe was zondag de snelste man op de 1500 meter. Met 1.43.38 hield de Canadees zowel Kjeld Nuis als Thomas Krol achter zich. Nuis, die na een liesblessure pas zijn eerste wereldbekerweekend schaatst, kon aardig uit de voeten op het ijs van Thialf. Met een uitstekende 1.43.64 pakte hij het zilver en hield hij Thomas Krol achter zich die 1.43.83 op de klok zette. Krol lijkt langzaam maar zeker naar een betere vorm toe te groeien.

Patrick Roest kwam zondag- met een baanrecord op de 5000 meter in de benen – tot 1.44.11 in Heerenveen, de zesde tijd. Wesly Dijs en Louis Hollaar eindigden respectievelijk op de 13e en 14e plaats.

Volledige uitslag

500 meter dames

Op de 500 meter dames was Min-Sun Kim – net als vorige week in Stavanger – alle andere andere vrouwen te snel af. De Koreaanse bleef met 37.21 de Oostenrijkse Vanessa Herzog (37.48) en onze eigen Jutta Leerdam (37.51) voor.

Marrit Fledderus zette met 37.55 een persoonlijk record op de klok in Thialf. Femke Kok kwam met 37.66, de zesde tijd, nog steeds niet uit de verf. Dione Voskamp werd negende in 37.89, Michelle de Jong elfde in 37.92.

Volledige uitslag

Team Sprint heren

Op de Team Sprint pakten de Nederlandse mannen naast het goud. Dat was voor China. Hein Otterspeer, Merijn Scheperkamp en Joep Wennemars kregen het zilver omgehangen. Team USA reed naar het brons.

Volledige uitslag

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s