Baanrecord Roest 3 km in Thialf

Screenshot_2018-10-07 Team LottoNL-Jumbo Schaatsen ( lottojumbo_ice) • Instagram-foto's en -video's
Foto Instagram LottoNL-Jumbo

Een fantastisch mooie dag voor de schaatsclubs in Nederland, de officieuze aftrap van het nieuwe schaatsseizoen 2018/2019 EN een baanrecord op de 3000 meter in Thialf. De organisatoren van het eerste NK Clubs mogen supertrots zijn!

Patrick Roest zette zaterdag 6 oktober tijdens het NK Clubs een nieuw baanrecord van 3.38,71 op de klok in Heerenveen. Het oude record stond op naam van ploeggenoot Sven Kramer met 3.38,78.

De schaatsclub van Patrick Roest en Hein Otterspeer, STV Lekstreek, ging aan het eind van de dag ook met de titel Beste Schaatsclub van Nederland naar huis. De club bleef op het officieuze NK in Thialf de Hardrijders Club Heerenveen (HCH), van onder anderen Sven Kramer, en de Alkmaarsche IJsclub voor.

Screenshot_2018-10-07 STV Lekstreek ( stvlekstreek) • Instagram-foto's en -video's
Foto Instagram STV Lekstreek

“Ik ben blij dat ik het schaatsseizoen op deze manier kan beginnen”, zei Roest na afloop. “Het was lastig om te zeggen hoe we zouden rijden, omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen is, maar met deze tijd kan ik niet meer dan tevreden zijn. Ik had in eerste instantie niet door dat het een baanrecord was, dacht dat ik er net boven zat.”

Roest had alle lof voor het NK Clubs, een initiatief van Sicco Janmaat. “Ik vind het een mooi toernooi, het is leuk om al deze verschillende clubs bij elkaar te zien. Ik ben lid van een heel hechte vereniging, dus het is mooi dat we de supporters van onze club hebben weten te belonen voor hun massale steun vandaag.”

De 22-jarige allrounder genoot naast de sfeer in Thialf ook van het onderlinge duel met Kramer. “Zo’n race tegen Sven is natuurlijk mooi voor het publiek, maar ook voor ons is het erg leuk. Je haalt in zo’n rit het beste in elkaar naar boven.”

Bron: Team LottoNL-Jumbo

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s