Toppers doen mee aan NK Clubs

NK Clubs

Echt iets voor schaatsgekkies: zaterdag (6 oktober) wordt in Heerenveen het eerste NK Clubs gehouden. Een unieke gelegenheid om jouw schaatshelden in actie te zien op het ijs van Thialf. Want de namen van de deelnemers liegen er niet om. Ik noem een Sven Kramer, Ireen Wüst, Jan Smeekens, Irene Schouten, Patrick Roest en Hein Otterspeer …

Het is het eerste NK voor clubs in de geschiedenis van het Nederlandse schaatsen. Het mooie is dat junioren, senioren, olympisch- en wereldkampioenen samen strijden om de titel Beste Schaatsclub van Nederland. Zo komt Sven Kramer bijvoorbeeld aan de start voor de Hardrijders Club Heerenveen, Ireen Wüst vertegenwoordigt IJsclub Tilburg, en Patrick Roest en Hein Otterspeer komen uit voor STV Lekstreek uit de Krimpenerwaard.

Het NK Clubs is bedacht door schaatstrainer Sicco Janmaat van TeamLottoNL-Jumbo: „Als junior in Thialf rijden en ook nog teamgenoot zijn van Sven Kramer of Ireen Wüst, omdat ze lid zijn van dezelfde ijsclub, dat moet toch geweldig zijn?” Die droom schotelt Sicco Janmaat de leden van de lokale ijsverenigingen voor.

Hij hoopt dat het de clubs een impuls geeft in werkwijze, maar ook in ledenaantallen. Janmaat: „Steeds minder kids worden lid van een vereniging. Als we daar nu wat aan doen kunnen we Nederland op niveau houden als schaatsland”

Het NK Clubs begint zaterdag 6 oktober om 10.00 uur. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kaartjes kosten 7,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis.

Bekijk hier het volledige programma: https://www.nkclubs.nl/programma/

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s