Team easyJet klaar voor vertrek

 

Team Easyjet start

Team easyJet is ready for take-off! De nieuwe schaatsploeg presenteerde Jorrit Bergsma en Irene Schouten in augustus al als boegbeelden. Donderdag werden in Thialf in Heerenveen alle rijders aan de pers voorgesteld.

De ploeg bestaat dit seizoen uit dertien schaatsers: Marijke Groenewoud, Tjerk de Boer, Elisa Dul, Lex Dijkstra, Thomas Geerdinck, Evert Hoolwerf, Irene Schouten, Simon Schouten, Jorrit Bergsma, Erik Jan Kooiman, Bob de Vries, Arjan Stroetinga en Carien Kleibeuker.

EasyJet is sinds augustus hoofdsponsor van de ploeg van schaatscoach Jillert Anema.

Niet naar Japan

Team easyJet zal overigens de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Japan laten schieten. Dat heeft een financiële reden … De commerciële schaatsploegen moeten volgens KNSB-regels tijdens World Cups een deel van de verblijfskosten in het buitenland zelf betalen. Coach Jillert Anema past daarvoor. Mochten zijn rijders zich plaatsen tijdens de World Cup Kwalificatiewedstrijd dan sluiten ze pas aan in Polen en/of Heerenveen.

‘Vaderschapsverlof’

De beslissing geeft de twee jonge vaders in de ploeg (Jorrit Bergsma en Erik-Jan Kooiman) ook de kans om te genieten van hun pasgeboren baby’s. In plaats van schaatsen in het land van de rijzende zon, zullen ze de komende weken in eigen land marathons rijden. En dan daarna weer lekker met hun kindjes knuffelen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s