Lorentzen en Kodaira tonen klasse

Havard Lorentzen wc obihiro
Havard Lorentzen (Beeld ISU Skating Channel)

Olympisch kampioenen Havard Lorentzen en Nao Kodaira zijn het nog niet verleerd. Beide kampioenen van PyeongChang op de 500 meter bewezen vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Japan dat ze nog steeds met kop en schouder boven alles en iedereen uitsteken.

Lorentzen bleef in een directe confrontatie Pavel Kulizhnikov voor. De Noor won in 34’73, de omstreden Rus zette 34’77 op de klok, goed voor het zilver. Het Japanse sprinttalent Tatsuya Shinhama pakte het brons in 34’87.

De Nederlanders konden geen indruk maken in Obihiro. Jan Smeekens was met de zevende tijd onze snelste landgenoot: hij noteerde 35’08. Kai Verbij werd twaalfde (35’27), Kjeld Nuis dertiende (35’28), Michel Mulder veertiende (35’29). Dai Dai Ntab begon voor de zoveelste keer in zijn carrière met een valse start en kwam daarna bij de tweede start opnieuw slecht weg 😦 35’32 en de vijftiende tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren

Nao Kodaira obihiro
Nao Kodaira (Beeld ISU Skating Channel)

Bij de dames ging de overwinning naar de ongenaakbare Nao Kodaira. Met 37’49 toonde de Japanse in Obihiro haar Olympische klasse. Ze versloeg de Oostenrijkse Vanessa Herzog (37’62) en landgenote Maki Tsuji (38’04).

De Nederlandse dames in de A-groep konden niet mee met de snelste vrouwen ter wereld. Jutta Leerdam werd elfde in 38’66, Letitia de Jong vijftiende in 38’84.

Klik hier voor de volledige uitslag 1e 500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s