Kicken: lekker buiten schaatsen!

Meiden Talentned Tomakomai
De ‘frisse koppen’ van de meiden van Team Talentned (foto Instagram)

De Nederlandse schaatsers gaan helemaal uit hun dak dat ze weer eens een keer buiten mogen schaatsen onder winterse omstandigheden .. de sociale media lopen vol met de mooiste plaatjes vanaf de ijsbaan van Tomakomai in Japan waar dit weekend World Cup nummer 2 van het seizoen wordt verreden.

In mijn herinnering is het toch zeker een jaar of 10 geleden dat er op een buitenbaan wereldbekerwedstrijden werden gehouden. Of vergis ik me? Met de overdekte banen die overal ter wereld uit de grond zijn gestampt verdween het buiten schaatsen vrijwel volledig naar de achtergrond. Want: wisselende omstandigheden, lastige factoren als wind en sneeuw en meer van die ‘ellende’ ..

Binnen schaatsen zou veel eerlijker zijn. Iedereen schaatst onder dezelfde omstandigheden en het is in ieder geval gunstiger voor het noteren van wereldrecords. Bovendien, ook niet onbelangrijk: het is langer vol te houden voor het publiek dat langs een buitenbaan bij temperaturen onder nul zit of staat te vernikkelen.

Maar nu blijkt dat al dat couveuseschaatsen kennelijk ook verstikkend kan werken. Getuige alle happy posts op Facebook, Twitter en Instagram stappen de schaatsers als een stelletje blije kinderen het ijs op voor hun trainingen.  En hebben ze ontzettend veel zin om de wedstrijden buiten te mogen rijden. ,,Niemand is een binnenmens,” schreef Esmee Visser bij haar foto op Instagram. En zo is het maar net!

De meiden van Team Talentned (Ireen Wust, Lotte van Beek en Esmee Visser) zetten woensdagochtend bovenstaande frisse foto op Instagram met de begeleidende tekst die alles zegt: Koude koppen niet te stoppen! Back to the old days, outdoor skating. @talentned #3musketiers #worldcup2 #Tomakomai

Sneeuw

Tomakomai sneeuw
Foto Twitter: Tomakomai woensdag 21-11-2018

Overigens is het de vraag of de weersomstandigheden niet teveel roet in het eten gaan gooien de komende dagen. Want bovenstaand plaatje van woensdagochtend is natuurlijk prachtig. En niks zo mooi als schaatsen kijken met een sneeuwrandje om binnen- en buitenbaan van elkaar te scheiden .. maar als het te lang achter elkaar sneeuwt kan dat natuurlijk wel grote gevolgen hebben voor het tijdschema in Tomakomai. En of schaatsgekkies het dan nog leuk vinden .. dat is even de vraag .. dweilpauzes zijn nou eenmaal ons minst favoriete onderdeel!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA VAN WORLD CUP2 IN TOMAKOMAI

Meiden Talentned Tomakomai

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s