Team NL pakt goud in Japan

Team Pursuit heren Tomakomai
Team NL in Tomakomai (Beeld ISU Skating Channel)

Patrick Roest, Douwe de Vries en Marcel Bosker hebben vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden goud gewonnen op de ploegenachtervolging. Team NL noteerde met 3.45’87 een baanrecord op de buitenbaan van Tomakomai in Japan.

Noorwegen eindigde op de tweede plaats in 3.47’15, Japan werd derde (3.47’17).

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit heren.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de ijzersterk rijdende Japanse vrouwen. Met een baanrecord van 3.02’36 lieten de Olympisch kampioenen Canada met meer dan 3,5 seconde achter zich. Een topprestatie van Japan onder de Nederlandse coach Johan de Wit! Rusland werd derde.

De Nederlandse vrouwen eindigden op het buitenijs van Tomakomai met 3.07’93 net naast het podium. Voor Team NL kwamen Antoinette de Jong, Lotte van Beek en Joy Beune op het ijs. De formatie met Ireen Wüst in de opstelling pakte vorige week in Obihiro het zilver

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s