Visser bewijst dat ze ‘het nog kan’

Esmee Visser Tomaszow
Beeld: ISU Skating Channel

Esmee Visser heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Polen bewezen dat ze ‘het nog steeds kan’ op de lange afstand. De Olympisch kampioene won de 5000 meter. Met 7.05’18 bleef ze de Canadese Isabelle Weidemann een seconde voor.

Twee weken geleden sloeg op de buitenbaan van Tomakomai in Japan de twijfel toe bij Visser. Ze kwam toen onder zware omstandigheden in weer en wind niet verder dan de twaalfde plaats op de 3000 meter.

Zondag kon Esmee Visser in de schaatshal van Tomaszow Mazowiecki tot haar opluchting weer orde op zaken stellen. Al was ze bij lange na niet tevreden over haar race zo vertelde ze tegen de NOS: “Ik vond het zelf niet zo goed. Aan het eind ging het technisch niet zo lekker, daar baal ik wel van. Maar deze baan is gewoon zwaar en ik win wel, dus ik mag eigenlijk niet klagen. Ik had nog wat beter willen winnen, maar het is allemaal mooi op weg naar het WK.”

Melissa Wijfje en Reina Anema vonden zichzelf terug op plaats 9 en 10 in de uitslag van de 5000 meter.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

In de B-groep was Carien Kleibeuker de snelste vrouw: ze schaatste naar een tijd van 7.14’29.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s