Rus Semerikov krijgt Thialf stil

podium 5000m heren heerenveen
Beeld ISU Skating Channel

Hoe krijg je een vol Thialf stil? Door als schaatser met wie absoluut niemand rekening houdt de 5000 meter op je naam te schrijven. De Rus Danila Semerikov flikte het zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Notabene met een baanrecord van 6.08’96!

Waar (vrijwel) iedereen de winst aan Patrick Roest had toebedeeld, ging de Rus met de eer strijken. Roest zette halverwege de 5 kilometer 6.09’82 op de klok. Een tijd waarmee hij Sven Kramer van het lijf hield die in de eerste rit van de 5000 meter al 6.10’61 noteerde.

En zo was aan het eind van de zondagmiddag een onbekende Rus het middelpunt van Thialf, en niet Olympisch kampioen Kramer die na ruim een maand afwezigheid zijn rentree maakte in het internationale schaatsen .. het kan verkeren!

Semerikov iPhone

Rentree

Sven Kramer besloot vanwege zijn hardnekkige rugblessure aan het begin van het seizoen al rust te nemen. In Heerenveen wilde Kramer het wel weer eens proberen .. en hoe .. de Fries kwam in de eerste rit van de 5000 meter op het ijs en legde met zijn tijd van 6.10 de lat meteen hoog voor de concurrentie. Het bleek uiteindelijk goed genoeg voor het brons.

Jorrit Bergsma reed zondag naar 6.12’16, de vijfde tijd. Marcel Bosker werd negende in 6.16’84.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

In de B-groep reed Douwe de Vries de snelste tijd: een persoonlijk record van 6.13’58.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s