Nuis en Schulting sporters 2018

Nuis en Schulting sporters van het jaar 2018
Beeld: NOS

Kjeld Nuis en Suzanne Schulting zijn woensdag tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

Sportman van het Jaar

Nuis (29) pakte bij de Winterspelen in PyeongChang de historische dubbel: hij won goud op de 1000 en de 1500 meter. Hij is pas derde schaatser met deze dubbel op zijn naam. Kjeld Nuis versloeg turner Epke Zonderland en motorcrosser Jeffrey Herlings.

Sportvrouw van het Jaar

Suzanne Schulting (21) bezorgde Nederland de eerste gouden Olympische shorttrack-medaille ooit. Ze won in PyeongChang de 1000 meter. Daarnaast pakte ze met Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven brons op de aflossing. Schulting moest het opnemen tegen Jorien ter Mors en en de wielrensters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

Sportcoach  van het Jaar

Jac Orie en Raemon Sluiter werden tijdens het Sportgala uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Beiden kregen evenveel stemmen.

De schaatsers van Orie veroverden in 2018 vier keer olympisch goud en eenmaal zilver. Op het WK sprint won Kjeld Nuis zilver en in Amsterdam werd Patrick Roest wereldkampioen allround.

Carrièreprijs

Marianne Timmer ontving de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Timmer (44)  won in 1998 twee keer goud op de Spelen van Nagano (1000 en 1500 meter) en eenmaal in 2006 op de Spelen van Turijn (1000 meter). Daarnaast werd Timmer in 2004 wereldkampioene sprint en won ze twee keer de 1000 meter op de WK afstanden, in 1997 en 1999.

Bron: NOS

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s