Antoinette de Jong Nederlands kampioene 3000 meter

Antoinette de Jong 3 km nk afstanden
Antoinette de Jong (Beeld NOS)

Antoinette de Jong heeft zaterdag in Heerenveen haar nationale titel op de 3000 meter geprolongeerd. De rijdster van Team Jumbo-Visma reed op beresterke wijze naar de winnende tijd van 4.00’64.

Ireen Wüst kwam dicht in de buurt van de tijd van De Jong maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen met 4.01’29.

Olympisch kampioene op de 3000 meter, Carlijn Achtereekte, liet zien dat PyeongChang geen toevalstreffer was .. met een tijd van 4.01’77 werd ze derde. En dat terwijl ze tijd verloor op de kruising omdat ze werd gehinderd door Reina Anema. Anema werd hiervoor gediskwalificeerd.

Esmee Visser kon na afloop haar tranen niet bedwingen. De Olympisch kampioene op de 5000 meter wil zo graag bewijzen dat ze op de 3000 meter mee kan doen. Vooralsnog lukte dat ook dit weekend niet. Met 4.01’97 viel ze jammergenoeg net buiten de top drie die naar het WK Afstanden in Inzell gaat. Die startbewijzen gaan naar De Jong, Wust en Achtereekte.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Startbewijzen EK Allround

Het NK Afstanden is ook selectiewedstrijd voor het EK Allround in Collalbo. Over de 1500 meter en de 3000 meter is een klassement opgesteld. De top drie plaatst zich rechtstreeks voor het allroundtoernooi half januari in Italie. Dat is hetzelfde trio dat naar het WK Afstanden op de 3000 meter gaat: Antoinette de Jong, Ireen Wust en Carlijn Achtereekte. Overigens laat Ireen Wust in dat klassement Antoinette de Jong achter zich … dat wordt een mooie strijd over een paar weken in Collalbo!

klassement ek kwalificatie dames

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s